​نقشه کشی ساختمان
​​​​​​​

​​​​​​​   
در گروه مهندسی افرا سازه پس از مطالعات اولیه از جمله بررسی موقعیت و شرایط زمین که به آن فاز صفر می گویند کار طراحی نقشه های مهندسی بر اساس ضوابط نظام مهندسی و شهردار آغاز می شود.

بطور کلی بخواهیم نقشه های ساختمانی را تقسیم بندی کنیم شامل موارد زیر است:

     1. نقشه معماری


     2. محاسبات سازه

     3. نقشه برق

     4. نقشه مکانیک

نقشه معماری

     اولین گام طراحی نقشه معماری است در این مرحله با توجه به خواسته های کارفرما کار طراحی شروع می شود در نقشه معماری جانمایی فضاهای داخلی مثل اتاق خواب ، آشپزخانه ، سرویس ها و … مشخص می شود در زیر چند نمونه نقشه معماری جهت آشنایی بیشتر شما قرار داده شده است.
​​​

محاسبات سازه

     در گام بعدی نقشه کشی ساختمان، نقشه سازه اسکلت ساختمان مورد بررسی قرار می گیرد محاسبات سازه با توجه به نوع خاک منطقه ، تعداد طبقات و بار زنده و مرده ساختمان (نوع کاربری) متفاوت است محاسبات سازه شامل فونداسیون یا پی ساختمان ،  ستون ها ، تیرها و سقف طبقات است در سازه بتنی تعداد میلگرد های مورد نیاز و عمق فونداسیون متغیر است و بنا به نظر مهندس محاسب سازه و شرایط ساختمان اعلام می گردد . امروزه تنوع زیادی در نوع سقف ها و اسکلت های ساختمانی وجود که باعث سبک تر شدن ساختمان شده و در طراحی سازه ساختمان بسیار موثر است . از سقف هایی که بسیار رایج شده اند می توان به سقف کوبیاکس ، یوبوت و عرشه فولادی در سازه های فلزی اشاره کرد ، در زیر چند نمونه نقشه محاسبات سازه جهت آشنایی بیشتر شما قرار داده شده است.

نقشه برق و مکانیک

     بعد از اتمام طراحی  نقشه های محاسبات سازه نوبت به طراحی نقشه های برق و مکانیک می رسد که به طور همزمان با هم پیش می روند و هیچ ارجحیتی نسبت به یک دیگر ندارند. در طراحی نقشه برق جانمایی و جزئیات سوکت های برق ، تلفن ،آنتن مرکزی ، مشخصات سیم ها ،سیستم های روشنایی و صوتی و … پرداخته می شود. در نقشه های مکانیک ،که شامل تعیین جزئیات سیستم های سرمایشی و گرمایشی،گازرسانی ،آبرسانی ،فاضلاب و … است 
، در زیر چند نمونه نقشه برق و مکانیک جهت آشنایی بیشتر شما قرار داده شده است.

مراحل طراحی نقشه ساختمان در افرا سازه چیست؟

     1. دریافت اطلاعات زمین شامل ( نقشه ، عکس ، جانمایی و... )

         برای شروع طراحی نقشه ساختمان لازم است در ابتدا عوارض و مشخصات زمین مثل گذرها ، شیب زمین ، جهت شمال ، محل قرارگیری ساختمان و همسایه ها مورد بررسی قرار می گیرند.

​​​​​​
     2. تعامل و دریافت خواسته های مالک
         مرحله بعدی جلسه با کارفرما و بررسی خواسته های ایشان است در واقع قبل از شروع نقشه کشی ساختمان کلیه خواسته های کارفرما بررسی خواهد شد و در مورد آن بحث و تبادل نظر می شود.


     3. طراحی نقشه اولیه معماری طبق اطلاعات دریافتی

     4. تایید کارفرما یا ادیت نقشه

     5. تکمیل نقشه معماری و طراحی سایر نقشه های مهندسی ( سازه ، برق و مکانیک )

     6. تایید نهایی و تحویل کار


خدمات  مهندسی نقشه کشی در افرا سازه

     اگر به طور کلی بخواهیم ساختمان ها را تقسیم کنیم به دو قسمت آپارتمانی و ویلایی بخش بندی خواهد شد در گروه مهندسی افرا سازه کلیه خدمات مهندسی از کارشناسی و مطالعات اولیه که همان فاز صفر ساختمان است تا ساخت و اجرا توسط تیم حرفه ای برای شما انجام خواهد داد تا شما با خیالی راحت همه کارهای ساختمانی خود را بصورت متمرکز به یک مجموعه بسپارید.


     طراحی نقشه خانه

       1. در ساختمان هایی ویلایی دارای ضوابط کمتری است و دست طراح برای فضاهای داخلی ، محوطه سازی و حتی نمای ساختمان بسیار باز تر است پس بنا براین خلاقیت بیشتری برای خانه های ویلایی مورد انتظار است .

      2. در ساختمان های آپارتمانی نیز با توجه به ضوابط شهرسازی و شهرداری هر استان نقشه کشی ساختمان صورت می پذیرد که یکی از فاکتور های تاثیر گذار در طراحی نقشه آپارتمان مسکونی و اداری ضوابط پارکینگ است در واقع تعداد پارکینگ ها مشخص کننده تعداد طبقات و واحدها است به همین خاطر مالکین عزیز تلاش می کنند پروژه خود را به شرکت نقشه کشی بسپارند که حداکثر تامین پارکینگ را انجام دهد و با توجه به محدودیت خانه های آپارتمانی حداکثر استفاده از فضا شود.


     ​​​​​​​نقشه کشی ساختمان های قدیمی​​​​​​​

        نقشه برداری ساختمان قدیمی چه کاربردی دارد؟

        1. اگر قصد تعمیرات و بازسازی خانه را دارید اولین گام نقشه برداری ساختمان است پس از تهیه نقشه وضع موجود توسط نقشه بردار تغییر نقشه یا طراحی داخلی انجام می شود.

        2. گاهی برای اخذ مجوز از نهادهای دولتی و اصناف احتیاج به نقشه وضع موجود توسط مهندس نقشه کش ساختمان است که گروه مهندسی افرا سازه بعد از بازدید ظرف مدت دو الی پنج روز کاری این نقشه ها را ترسیم می کند.


     ​​​​​​​تهیه نقشه ساختمان جهت اخذ جواز

        ​​​​​​​از دیگر خدمات گروه مهندسی افرا سازه تهیه نقشه و انجام امور نظام مهندسی برای اخذ جواز نوسازی است ، اگر قصد ساخت یک بنا را دارید باید بدانید که برای تهیه نقشه ساختمان باید طبق شرایط و ضوابط شهرسازی آن منطقه انجام شود ، پس از دریافت دستور نقشه بر اساس آن کار تهیه نقشه های مهندسی شروع می شود. در زمان نقشه کشی باید سایر ضوابط شهرسازی از جمله تامین نور و نورگیری ها ، حریم همسایه های مجاور ، تامین پارکینگ و ارتفاع هر طبقه را رعایت نمود در غیر اینصورت نقشه ها مرجوع می شوند و نیاز به اصلاح و ویرایش مجدد آن است تا صدور پروانه ساختمان صورت بگیرد.​​​​​​​

​نقشه کشی ساختمان