ساخت ویلا

     اگرچه امروزه بسیاری از افراد به زندگی شهری عادت کرده‌اند و در فضای شلوغ و پرجمعیت شهرها زندگی می‌کنند اما بسیاری از افراد تمایل دارند که زندگی در محیط‌های طبیعی و آرام را تجربه کنند. ساخت ویلا در نقاط خوش آب و هوا و دور از شلوغی و هیاهو می‌تواند جذابیت‌های زیادی داشته باشد و در سال‌های اخیر افراد زیادی اقدام به ساخت ویلاهای شخصی کرده‌اند. مراحل ساخت ویلا همانند ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری و صنعتی می‌تواند بر اساس فاکتورها و پارامترهای مختلفی انجام شود که هرکدام از اهمیت بالایی برخوردار هستند. در ادامه مطلب به بررسی صفر تا صد ساخت ویلا پرداخته می‌شود.

مراحل ساخت خانه ویلایی


     به‌صورت کلی می‌توان گفت ساخت هرگونه ساختمانی شامل مراحل متعددی است که هرکدام می‌تواند اهمیت خاص خود را داشته باشد. در اصل بعد از آنکه زمین محل ساخت ویلا مشخص شد لازم است که تمامی مراحل ساختمان سازی ویلا بر اساس اصول و قواعد و استانداردها ساخته شود. مهم‌ترین مراحل ساخت ویلا به شرح زیر هستند:

     1. نقشه برداری زمین و برآورد هزینه‌ها
     2. گودبرداری زمین ویلا
     3. اسکلت‌بندی و بتن‌ریزی
     4. دیوارکشی ویلا
     5. اجرای سقف ویلا
     6. عایق‌کاری کف ویلا و دیوارها
     7. گچ کاری و کف سازی
     8. اجرای نمای ویلا

البته می‌توان بسیاری از جزئیات دیگر ساخت ویلا را به عنوان مراحل اصلی ساخت آن معرفی کرد که رنگ‌کاری، نازک‌کاری، ساخت محوطه، ساخت امکانات رفاهی و … مهم‌ترین آن‌ها هستند. خوشبختانه امروزه بسیاری از مصالح مدرن مانند دیوارهای پیش‌ساخته، یونولیت بسته بندی، فوم دیواری، سقف‌های کاذب و … کار ساخت‌وساز ساختمان‌ها را ساده‌تر از قبل کرده‌اند.

محاسبه هزینه ساخت ویلا


     هزینه‌های مربوط به ساخت ویلا می‌تواند تحت تأثیر عواملی مختلفی قرار داشته باشد که مهم‌ترین آن‌ها شامل مواردی همچون میزان متراژ زمین ویلا، کیفیت ساخت ویلا، امکانات ویلا مانند جکوزی، استخر و …، هزینه‌های مربوط به مجری ساخت، محل و منطقه اجرای پروژه، نوع محوطه‌سازی ویلا، هزینه‌های جواز ساخت و عوارض، هزینه‌های مالیات و دارایی، هزینه‌های نظام مهندسی و نقشه‌برداری و طراحی، هزینه‌های اتصال انشعابات آب، برق و گاز و … می‌باشند.

عوامل موثر در هزینه تمام شده ساخت ویلا

     طرح ویلا :
     بسته به اینکه چه طرحی برای ویلا انتخاب شود (کلاسیک، نئوکلاسیک، مدرن، …) هزینه ساخت ویلا می‌تواند متفاوت باشد. این تفاوت در زیرگروه هرکدام از این سبک‌ها هم می‌تواند اتفاق بیفتد، به عنوان مثال در طراحی مدرن هم امکان طراحی اقتصادی ، میان رده یا لوکس وجود دارد که هر کدام هزینه متفاوتی در اجرا خواهند داشت.

     زمان شروع و مکان ویلا :

     بهترین زمان برای شروع پروسه طراحی ویلا، فصل زمستان و بهترین زمان برای شروع عملیات اجرای پروژه بهار و تابستان می‌باشد.
بسته به اینکه محل احداث ویلا در چه شهری باشد ، مدت زمان ساخت ویلا می‌تواند متغیر باشد، به عنوان مثال در شمال کشور بارندگی حتی در تابستان هم باعث تاخیر در پروژه می‌شود.
با توجه به اینکه معمولا پروژه‌های ویلایی خارج از بافت شهری احداث می‌شوند، میزان فاصله دسترسی به امکانات رفاهی، فروشگاهی، خدمات و یا حمل و نقل در هزینه تمام شده تاثیرگذار خواهد بود.
بسته به مکان پروژه و شرایط آب و هوایی مدت زمان ساخت می‌تواند متغیر باشد.
بهترین زمان برای شروع طراحی فصل زمستان و برای ساخت ابتدای فصل بهار می‌باشد.

     شیب زمین :

     از این نظر سه دسته زمین وجود دارد : زمین مسطح، زمین با شیب کم ، زمین با شیب زیاد.
زمینهای مسطح بهترین گزینه برای ساخت هستند و زمینهای باشیب کم عملا هزینه تسطیح دارند، زمینهای با شیب زیاد به صورت بالقوه هزینه ساخت ویلا را بالا می‌برند (خاکبرداری سنگین، تحمیل طبقات بیشتر، دیوار برشی).

     ارتفاع ویلا :

     ارتفاع استاندارد آپارتمانهای مسکونی حدود 280 سانتیمتر می‌باشد ولی معمولا ارتفاع مفید ویلا 350 سانتیمتر تا حدود 500 سانتیمتر می‌تواند باشد، همین اختلاف ارتفاع، افزایش هزینه ساخت ویلا را به همراه دارد (هزینه خرید متریال و دستمزد مثل میلگرد، بتن، وال پست، بلوک چینی، گچ کاری، نقاشی، ارتفاع پنجره، نماسازی …)


     اسکلت ویلا :
     به طور کلی در کشور ایران بسته به لوکیشن و تعداد طبقات پروژه، چند نوع اسکلت یا سازه ویلا، قابل اجرا هست (بتنی، فلزی، LSF، چوبی و بنایی)
با توجه به محدودیت‌های سازه‌های LSF، بنایی و چوبی، بهترین گزینه برای کشور زلزله خیز ایران، اسکلت بتنی یا فلزی می‌باشد. (هر دو اسکلت، به شرط طراحی اصولی کاملا در برابر زلزله مقاوم هستند)

     آپشن‌های ویلا :
         آسانسور

        تعداد اتاقهای مستر
        هوشمندسازی ویلا
        سالن سینما
        سیستم صوتی
        سالن جیم
        استخر داخلی و خارجی، جکوزی، آبنما، سقف متحرک استخر و …
        سونا و حمام ترکی
        دیزاین اختصاصی داخلی (بار، دیوار تلویزیون، دیوارهای اتاق خواب، شومینه و …)
        آلاچیق و آتشکده
        روف گاردن

     ​​​​​​​متریال نما و داخلی :
       چند نمونه از متریال‌های نما : سنگ، آجر، سیمان، چوب، میکروسمنت، ورق فلزی،  …
متریالهای انتخاب شده برای نما می‌تواند به صورت ساده از یک متریال (سیمان یا آجر) یا در نماهای پرکار ترکیبی از چند متریال باشد. اینکه چه نوع ترکیب متریالی در نمای ویلا اجرا شود در هزینه تمام شده ویلا تاثیرگذار خواهد بود.


       چند نمونه از متریال‌های داخلی : سنگ، آجر،  چوب، میکروسمنت، رنگ پتینه، ام دی اف، …
متریال‌های داخلی تنوع و رنج قیمت بیشتری نسبت به متریال‌های نما دارند، لذا در تعیین محدوده قیمت تمام شده نسبت به انتخاب متریال داخلی دقت و زمان بیشتری باید صرف شود.
در داخل ویلا علاوه بر متریال‌های کف، دیوار و سقف، شیرآلات، سرویسها، درها، نورپردازی ، کابینت، کمدها و … میتواند تاثیر زیادی در هزینه ساخت ویلا داشته باشد .
در تعیین محدوده قیمت تمام شده، نسبت به انتخاب متریال نما و داخلی دقت و زمان مناسبی باید صرف شود.


     قیمت روز متریال :
     ​​​​​​​با توجه به تلاطم بازار ایران (عوامل سیاسی، کمبود گاز در زمستان و برق در تابستان و …) و عدم ثبات قیمتها، تغییر قیمت متریال به صورت هفتگی یا ماهانه محسوس می‌باشد.
به عنوان مثال در سالهای اخیر قیمت آهن آلات و سیمان گاها تا 30 درصد افزایش و کاهش داشته اند.
نوسان در بازارهای داخلی، مناقشات سیاسی و همچنین فصل‌ها می‌تواند در قیمت روز متریال تاثیرگذار باشد.
​​​​​​​

     نوع شارژ مالی کارفرما :
     تزریق مالی کارفرما از مهمترین عواملی است که میتواند باعث تغییر در زمان و هزینه ساخت ویلا شود.
به عنوان مثال یک ویلای دوبلکس 500 متری در زمینی به مساحت 1000 مترمربع به صورت مهندسی ساز حدود یک سال زمان برای تکمیل شدن نیاز دارد، در صورتی که تزریق مالی کارفرما به کندی یا به طور نامتناسب با روند اجرا صورت بگیرد، عملا مدت اجرا بیشتر از یک سال زمان می‌برد که با توجه به تورم موجود در کشور، افزایش زمان مساوی است با افزایش هزینه در مصالح و دستمزدها و …
مهمترین آیتم، توانایی و نوع شارژ مالی کارفرما می‌باشد به نحوی که جهت پیشبرد به موقع پروژه ، پرداخت مالی کارفرما تاثیری بسزایی خواهد داشت.


     تیم مهندسی:
     یکی از مواردی که اغلب جدی گرفته نمی‌شود و مشکلات آن در حین ساخت ویلا خودش را نشان میدهد، نبود تیم اجرایی مجرب و متخصص می‌باشد.
به طور کلی یک تیم با تجربه می‌تواند با برنامه ریزی دقیق، پشتکار و پیگیری مداوم، تاثیر بسزایی در سرعت اجرا، کاهش دوباره کاری و پرت مصالح، در نهایت کاهش هزینه‌ی ساخت ویلای شما داشته باشد.

​​​​​​​
     پیمانکاران:
     به عنوان بازوی اجرایی تیم مهندسی، جهت اجرای به موقع، باکیفیت و قیمت مناسب، نیاز به انتخاب پیمانکاران مجرب می‌باشد.گروه مهندسی افرا سازه طی چندین سال همکاری با تیم‌های متعدد بهترین پیمانکارن (گودبردار، آرماتوربند، سیمانکار، گچکار، برقکار، سنگ کار، سرامیک کار، نقاش و …) را گلچین کرده که همین امر نقطه قوت و تمایز این مجموعه می‌باشد.
قیمت مصالح مصرفی و دستمزد اجرای پیمانکاران، در تمامی‌قراردادهای مدیریت پیمان از حداقل 3 منبع (کارخانجات، فروشگاها، شرکتها، اشخاص) استعلام گرفته می شود.


     مخارج جانبی:
     ساخت یک ساختمان بدون توجه به تزیینات آن بی‌معناست! طراحی دکوراسیون داخلی از جمله مواردی است که در مراحل انتهایی ساختمان قرار دارد و توجه به آن امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
دکوراسیون داخلی شامل طراحی کابینت آشپزخانه ، طراحی سقف کاذب ، نورپردازی، طراحی دیوارها، هارمونی رنگ و .. است و برای اینکه فضای زیبایی داشته باشید بهتر است برآورد را در نظر داشته باشید
بعد از اتمام عملیات ساختمانی نوبت به اجرای فضای پیرامون ویلا میرسد محوطه سازی شامل طراحی فضاهای دسترسی به ویلا ، جانمایی پارکینگ ، آبنما ، آلاچیق ، گل آرایی و فضای سبز است.
لذا در برآورد هزینه نهایی ویلا حداقل 20 الی 30 درصد اضافه بر ساخت ساختمان جهت اجرای محوطه و دکوراسیون داخلی در نظر بگیرید.

ساخت ویلا